Home / SHENDETESIA

SHENDETESIA

SHENDETESIA

Çdo fjalë është pasqyrim i karakterit të njeriut

Çdo fjalë e thënë edhe në bisedën më të thjeshtë pasqyron karakterin e njeriut. Personat paranojakë në fillim refuzojnë ndjenjat, gjendjen e tyre negative dhe më pas ia pasqyrojnë të tjerëve. Pasqyrimi është vetëm një nga mekanizmat mbrojtës të psikologjisë së njeriut. Personi refuzon ndjenjat në personalitetin e tij, nuk …

Read More »

Për paqe dhe rehati – sa më herët në shtrat

Njerëzit që shkojnë në shtrat vonë dhe flenë më pak kanë më shumë të ngjarë të vuajnë nga ndjenjat e brengosjes dhe emocioneve të tjera negative sesa ata që shkojnë në shtrat më herët dhe flenë më gjatë në një vazhdimësi, kanë konstatuar shkencëtarët nga Universiteti amerikan i Binghamtonit. Njerëzit …

Read More »

Zvogëlojeni dhimbjen e shpinës duke marrë vitaminë D

Dhimbja e shpinës është problem shëndetësor i shumë njerëzve anë e mbanë botës. Lloji më i njohur është dhimbja në pjesën e poshtme të shpinës, njohur ndryshe si ‘lumbago’. Megjithëse dhimbja në shpinë zakonisht nuk është shenjë e ndonjë problemi serioz shëndetësor, disa njerëz e përjetojnë shpeshherë gjatë jetës së …

Read More »

Bashkoni pëllëmbët dhe vini re disa detaje interesante (Foto)

Duart mund të tregojnë më shumë për fatin tuaj në dashuri. Në fakt “pronari” i duarve mund të mos na japë shumë informacione, por duart do t’ju tregojnë detaje interesante Lexuesit e dorës gjetën vijën e dashurisë dhe deshifruan opsionet e mundshme të karakterit. Vendosni pëllëmbët së bashku, zgjidheni llojin …

Read More »

A është e mundur të fusni në organizëm proteina të tepërta?

Si makronutrien i momentit dhe i ashtuquajturi material ndërtues i muskujve, proteina është bërë fetish, sa në saje të zinxhirëve të supermarketeve, aq edhe në vëllazërinë pneumatike të palestrave Ngrënia e një pule të plotë gjatë një racioni mund t’ju sigurojë famë në disa qarqe, ndërkaq akulloret proteinike ngadalë po …

Read More »

Përse na dhemb aq shumë kur pritemi me letër?

Prerjet nga letra në të vërtetë janë më të këqija seç duken! Mos u brengosni, nuk janë të rrezikshme për jetën, mirëpo e vërteta është që prerjet të cilat letra i bën nuk janë të pastra, transmeton Telegrafi. Veç kësaj, me letër më së shpeshti pritemi në majë të gishtave, …

Read More »