SHQIPERIA

Bashkimi Sovjetik ishte i varfër? Shihni metrotë super luksoze (Fotot)

Ndryshe nga metrotë në Londër, Paris apo Nju Jork, sistemi i metrove në ish-Bashkimin Sovjetik nuk shërbente vetëm për të dërguar njerëzit nga një vend në tjetrin, por edhe si mjet propagande.
Skulpturat dhe arkitektura e këtyre metrove promovon idenë se komunizmi do të thotë “luks i përbashkët” për të gjithë.
Fotografi kanadez Christopher Herwig ka shpenzuar vite të tëra duke fotografuar stacionet e metrosë dhe fotot e tij i ka grumbulluar në librin me titull “Stacionet sovjetike të metrosë”.

Loading...

Ndryshe nga metrotë në Londër, Paris apo Nju Jork, sistemi i metrove në ish-Bashkimin Sovjetik nuk shërbente vetëm për të dërguar njerëzit nga një vend në tjetrin, por edhe si mjet propagande.

Skulpturat dhe arkitektura e këtyre metrove promovon idenë se komunizmi do të thotë “luks i përbashkët” për të gjithë.

Fotografi kanadez Christopher Herwig ka shpenzuar vite të tëra duke fotografuar stacionet e metrosë dhe fotot e tij i ka grumbulluar në librin me titull “Stacionet sovjetike të metrosë”.

Loading...
Loading...

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Bashkimi Sovjetik ishte i varfër? Shihni metrotë super luksoze (Fotot) Bashkimi Sovjetik ishte i varfër? Shihni metrotë super luksoze (Fotot)Rating: 5.0
To Top