Bordi sulmon politikën ‘jo koherente’ të Meta-s për videot e manipuluara nga AI

Bordi mbikëqyrës i kompanisë Meta ka zbuluar se një video në Facebook që sugjeron gabimisht se presidenti amerikan, Joe Biden, është pedofil, nuk shkel rregullat aktuale të kompanisë. Ndërkohë, i konsideron ato rregulla “jo-koherente” dhe të fokusuara shumë ngushtë në përmbajtjen e krijuar nga inteligjenca artificiale. Bordi, i cili financohet nga Meta, por që drejtohet […] The post Bordi sulmon politikën ‘jo koherente’ të Meta-s për videot e manipuluara nga AI appeared first on Albanian Post.

Bordi sulmon politikën ‘jo koherente’ të Meta-s për videot e manipuluara nga AI

Bordi mbikëqyrës i kompanisë Meta ka zbuluar se një video në Facebook që sugjeron gabimisht se presidenti amerikan, Joe Biden, është pedofil, nuk shkel rregullat aktuale të kompanisë.

Ndërkohë, i konsideron ato rregulla “jo-koherente” dhe të fokusuara shumë ngushtë në përmbajtjen e krijuar nga inteligjenca artificiale.

Bordi, i cili financohet nga Meta, por që drejtohet në mënyrë të pavarur, mori përsipër çështjen e videos në tetor në përgjigje të një ankese të përdoruesit për një video të ndryshuar të presidentit.

Dhe vendosi se Meta kishte të drejtë që e la videon të hapur sipas politikës së saj aktuale, e cila ndalon videot e modifikuara në mënyrë mashtruese vetëm nëse ato janë prodhuar nga inteligjenca artificiale ose nëse i bëjnë njerëzit të duken se thonë fjalë që nuk i kanë thënë kurrë.

Por vendimi është i pari që kritikon politikën e Meta-s për “mediat e manipuluara” mes shqetësimeve në rritje rreth përdorimit të mundshëm të teknologjive të reja të AI për të ndikuar në zgjedhjet e këtij viti.

Bordi tha se politikës “i mungon justifikimi bindës, është jo-koherente dhe konfuze për përdoruesit dhe nuk arrin të specifikojë qartë dëmet që po kërkon të parandalojë”.

Ai sugjeroi që Meta ta përditësonte atë për të mbuluar përmbajtjen audio dhe video dhe të aplikonte etiketa që e identifikonin atë si të manipuluar, pavarësisht nëse ishte përdorur AI.

Ai ndaloi së kërkuari që politika të zbatohej për fotografitë, duke thënë se kjo mund ta bëjë politikën shumë të vështirë për t’u zbatuar në shkallën e Meta-s.

Meta informoi bordin gjatë shqyrtimit se po planifikonte të përditësonte politikën “për t’iu përgjigjur evolucionit të AI”, sipas vendimit.

Video në Facebook manipulonte pamjet reale të Biden-it duke shkëmbyer afishe “unë votova” me mbesën e tij gjatë zgjedhjeve afatmesme të vitit 2022 në SHBA dhe duke e puthur atë në faqe.

Bordi tha se përmbajtja jo e ndryshuar me AI ishte “e përhapur dhe jo domosdoshmërisht më pak mashtruese” sesa përmbajtja e krijuar nga mjetet e AI.

Po ashtu tha se zbatimi duhet të konsistojë në aplikimin e etiketave në përmbajtje në vend të qasjes aktuale të Meta-s për heqjen e postimeve nga platformat e saj.

The post Bordi sulmon politikën ‘jo koherente’ të Meta-s për videot e manipuluara nga AI appeared first on Albanian Post.