Elon Musk tallet me Sam Altman

Elon Musk ka reaguar me tallje ndaj shkarkimit të ish-CEO të OpenAI, Sam Altman, duke shprehur mendimin e tij lidhje me situatën. “Tani ata do të duhet të përdorin Teams!”, Musk shkroi në një përgjigje ndaj njoftimit të CEO të Microsoft, Satya Nadella se Sam Altman dhe Greg Brockman do t’i bashkoheshin kompanisë – një […] The post Elon Musk tallet me Sam Altman appeared first on Albanian Post.

Elon Musk tallet me Sam Altman

Elon Musk ka reaguar me tallje ndaj shkarkimit të ish-CEO të OpenAI, Sam Altman, duke shprehur mendimin e tij lidhje me situatën.

“Tani ata do të duhet të përdorin Teams!”, Musk shkroi në një përgjigje ndaj njoftimit të CEO të Microsoft, Satya Nadella se Sam Altman dhe Greg Brockman do t’i bashkoheshin kompanisë – një referencë për faktin se bordi i OpenAI me sa duket mbështetet në teknologjinë e thirrjeve video të Google, pavarësisht se Microsoft investoi 10 miliardë dollarë në startupin e AI.

Elon Musk tallet me Sam Altman pasi ky i fundit u shkarkua nga OpenAI

Altman dhe Musk ishin bashkë-themelues të OpenAI në vitin 2015, por Musk u largua në vitin 2018 dhe më pas kritikoi marrëveshjen e kompanisë me Microsoft. Në javët e fundit, ka pasuar një përplasje online midis Musk dhe Altman pasi ish-CEO i OpenAI u tall me Grok, një model AI i ndërtuar nga kompania xAI e Musk.

Altman u shkarkua nga bordi i OpenAI pasi anëtarët e tij thanë se nuk ishte “vazhdimisht i sinqertë” në diskutimet e tij me ta.

Një nga arsyet e mundshme për shkarkimin e tij ka qenë tensioni në rritje midis shtytjes komerciale të OpenAI dhe shqetësimeve të pjesëve të kompanisë për ndikimin e AI. Musk ka shprehur shqetësime të ngjashme në lidhje me AI dhe ka kërkuar shpjegime nga bordi i OpenAI për vendimin për të shkarkuar Altman.

The post Elon Musk tallet me Sam Altman appeared first on Albanian Post.