SHQIPERIA

Facebook jep alarmin: Fëmijët të interesuar për kumarin dhe alkolin!

“Facebook” ka diktuar me qindra raste fëmijësh të interesuar për lojërat e fatit dhe alkoolin. Përmes mjeteve të reklamimit është gjetur se 740.000 fëmijë nën moshën 18 vjeç kanë shfaqur interes për lojërat e fatit, përfshirë 130.000 të tillë në Mbretërinë e Bashkuar.
Rreth 940.000 të mitur, 150,000 prej të cilëve janë britanikë ishin interesuar për pije alkoolike. Këto “interesa” gjenerohen automatikisht nga gjigandi i rrjeteve sociale, bazuar në ato që ka mësuar mbi përdoruesit duke monitoruar aktivitetin e tyre.
Në një deklaratë të tij, “facebook” sqaroi se nuk lejon reklama që promovojnë kumarin apo shitjen e alkoolit, e se madje vepron kundër këtij aktiviteti, kur bie në gjurmë të tij. “Ne gjithashtu punojmë ngushtë me rregullatorët për të ofruar udhëzime për ata që kërkojnë ta rrisin audiencën e tyre në mënyrë të efektshme e të përgjegjshme”, thuhet në deklaratë.
Por ndërkohë ekzistojnë mënyrë për të shënjestruar të miturit me këto lloj reklamimesh, edhe pa I shkelur rregullat..

Loading...

“Facebook” ka diktuar me qindra raste fëmijësh të interesuar për lojërat e fatit dhe alkoolin. Përmes mjeteve të reklamimit është gjetur se 740.000 fëmijë nën moshën 18 vjeç kanë shfaqur interes për lojërat e fatit, përfshirë 130.000 të tillë në Mbretërinë e Bashkuar.

Rreth 940.000 të mitur, 150,000 prej të cilëve janë britanikë ishin interesuar për pije alkoolike. Këto “interesa” gjenerohen automatikisht nga gjigandi i rrjeteve sociale, bazuar në ato që ka mësuar mbi përdoruesit duke monitoruar aktivitetin e tyre.

Në një deklaratë të tij, “facebook” sqaroi se nuk lejon reklama që promovojnë kumarin apo shitjen e alkoolit, e se madje vepron kundër këtij aktiviteti, kur bie në gjurmë të tij. “Ne gjithashtu punojmë ngushtë me rregullatorët për të ofruar udhëzime për ata që kërkojnë ta rrisin audiencën e tyre në mënyrë të efektshme e të përgjegjshme”, thuhet në deklaratë.

Por ndërkohë ekzistojnë mënyrë për të shënjestruar të miturit me këto lloj reklamimesh, edhe pa I shkelur rregullat e Facebook-ut.

Loading...
Loading...

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Facebook jep alarmin: Fëmijët të interesuar për kumarin dhe alkolin! Facebook jep alarmin: Fëmijët të interesuar për kumarin dhe alkolin!Rating: 5.0
To Top