OTHER

FOTO/ Zbulohet një përbindësh deti 150 milionë vjeçar

Studiuesit kanë zbuluar fosilet e një përbindëshi deti 150 milionë vjeçar. Në një punim të botuar në revistën ‘Proceedings of the Geologists’, studiuesit e Akademisë së Shkencave Polake kanë dhënë detaje për titanin e periudhës Jurassic.

Sipas tyre, fosili ishte i gjatë rreth 33 metra dhe ishte i rrethuar nga dhëmbë krokodili dhe zhgualli i breshkave.

“Pliosauri” është sa dyfishi i madhësisë së një balene moderne vrasëse, peshon dhjetëra ton dhe ha çdo krijesë në ujë.

Ai ishte vendosur në atë që besohet të ketë qenë një arkipelag tropikal, i zbukuruar me laguna dhe rezervuarë me ujë të ngrohtë.

Loading...

Studiuesit kanë zbuluar fosilet e një përbindëshi deti 150 milionë vjeçar. Në një punim të botuar në revistën ‘Proceedings of the Geologists’, studiuesit e Akademisë së Shkencave Polake kanë dhënë detaje për titanin e periudhës Jurassic.

Sipas tyre, fosili ishte i gjatë rreth 33 metra dhe ishte i rrethuar nga dhëmbë krokodili dhe zhgualli i breshkave.

“Pliosauri” është sa dyfishi i madhësisë së një balene moderne vrasëse, peshon dhjetëra ton dhe ha çdo krijesë në ujë.

Ai ishte vendosur në atë që besohet të ketë qenë një arkipelag tropikal, i zbukuruar me laguna dhe rezervuarë me ujë të ngrohtë.

Loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . FOTO/ Zbulohet një përbindësh deti 150 milionë vjeçar FOTO/ Zbulohet një përbindësh deti 150 milionë vjeçarRating: 5.0
To Top