SHQIPERIA

“Ishin duke u mbytur”, dëshmitë e para nga kamioni me 41 emigrantë në Greqi!

“Ishin duke u mbytur”; të dhënat e para të policisë pas zbulimit të kamionit frigoriferik në një autostradë në veri të Greqisë tregojnë se disa prej 41 emigrantëve të gjetur aty kishin probleme të frymëmarrjes dhe janë dërguar në spital.
Kamioni u zbulua jo shumë larg Selanikut. Një zyrtar vendas pohoi se sistemi I tij I ftohjes nuk ishte ndezur. Duket se emigrantët vinin nga Afganistani, megjithëse policia është ende duke kryer kontrollin e identitetit. Shoferi I kamionit vinte nga Gjeorgjia.
Ai është arrestuar e po merret në pyetje ndërsa dyshohet për përfshirje në trafik qeniesh njerëzore.
Një person i dytë që ndihmonte në drejtimin e mjetit, një shtetas turk, ka mundur të arratisur e po kërkohet nga forcat e rendit.
Shumica e emigrantëve që arrijnë në Greqi, i largohen luftërave në Siri, Irak e gjetkë. Autoritetet greke po përpiqen të përballojnë një rritje të mprehtë të numrit të emigrantëve në ishujt e saj lindorë.
Kampet e financuara nga BE-ja në Greqi, janë të mbipopulluar..

Loading...


“Ishin duke u mbytur”; të dhënat e para të policisë pas zbulimit të kamionit frigoriferik në një autostradë në veri të Greqisë tregojnë se disa prej 41 emigrantëve të gjetur aty kishin probleme të frymëmarrjes dhe janë dërguar në spital.

Kamioni u zbulua jo shumë larg Selanikut. Një zyrtar vendas pohoi se sistemi I tij I ftohjes nuk ishte ndezur. Duket se emigrantët vinin nga Afganistani, megjithëse policia është ende duke kryer kontrollin e identitetit. Shoferi I kamionit vinte nga Gjeorgjia.

Ai është arrestuar e po merret në pyetje ndërsa dyshohet për përfshirje në trafik qeniesh njerëzore.

Një person i dytë që ndihmonte në drejtimin e mjetit, një shtetas turk, ka mundur të arratisur e po kërkohet nga forcat e rendit.

Shumica e emigrantëve që arrijnë në Greqi, i largohen luftërave në Siri, Irak e gjetkë. Autoritetet greke po përpiqen të përballojnë një rritje të mprehtë të numrit të emigrantëve në ishujt e saj lindorë.

Kampet e financuara nga BE-ja në Greqi, janë të mbipopulluara dhe në shumë raste janë shënuar incidente të dhunshme dhe viktima.

Loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . “Ishin duke u mbytur”, dëshmitë e para nga kamioni me 41 emigrantë në Greqi! “Ishin duke u mbytur”, dëshmitë e para nga kamioni me 41 emigrantë në Greqi!Rating: 5.0
To Top