SHQIPERIA

KPK shkarkon nga detyra gjyqtarin e Apelit në Durrës (Emri)

KPK ka shkarkuar nga detyra gjyqtarin e Gjykatës së Apelit Durrës, Arjan Balliu. Vendimi është marrë ditën e sotme, ku Balliu u përball me akuzat për deklarim të rremë e konflikt interesi.
Gjyqtarit iu vu në dukje se ILDKPKI e kishte gjetur atë në dy raste konflikti interesi, po ashtu për disa pasuri të tij ishin konstatuar fshehje dhe mosdeklarime, ndërsa në disa raste edhe deklarimi i rremë në deklaratat vjetore ose atë për llogari të vetingut.
Relatori tha se gjetjet e Inspektoratit kishin qëndruar edhe gjatë hetimit të Komisionit. Nga analiza financiare Balliu kishte rezultuar me bilanc negativ prej 11.7 milionë lekësh.
Edhe pse Arjan Balliu kundërshtoi gjetjet dhe kërkoi rivlerësim në të 3 shtyllat kryesore të “Vettingu’, sot Komisionin i Pavarur i Kualifikimit konstatoi shkeljet dhe si rrjedhojë vendosi ta shkarkonte nga detyra.

Loading...

KPK ka shkarkuar nga detyra gjyqtarin e Gjykatës së Apelit Durrës, Arjan Balliu. Vendimi është marrë ditën e sotme, ku Balliu u përball me akuzat për deklarim të rremë e konflikt interesi.

Gjyqtarit iu vu në dukje se ILDKPKI e kishte gjetur atë në dy raste konflikti interesi, po ashtu për disa pasuri të tij ishin konstatuar fshehje dhe mosdeklarime, ndërsa në disa raste edhe deklarimi i rremë në deklaratat vjetore ose atë për llogari të vetingut.

Relatori tha se gjetjet e Inspektoratit kishin qëndruar edhe gjatë hetimit të Komisionit. Nga analiza financiare Balliu kishte rezultuar me bilanc negativ prej 11.7 milionë lekësh.

Edhe pse Arjan Balliu kundërshtoi gjetjet dhe kërkoi rivlerësim në të 3 shtyllat kryesore të “Vettingu’, sot Komisionin i Pavarur i Kualifikimit konstatoi shkeljet dhe si rrjedhojë vendosi ta shkarkonte nga detyra.

Loading...
Loading...

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . KPK shkarkon nga detyra gjyqtarin e Apelit në Durrës (Emri) KPK shkarkon nga detyra gjyqtarin e Apelit në Durrës (Emri)Rating: 5.0
To Top