LIFESTYLE

Lexoni dhe mbajeni mend – ia vlen

Loading...

Lexoni dhe mbajeni mend – ia vlen

Wayne Dyer, doktor i psikologjisë dhe njëri ndër shkrimtarët më të njohur të literaturës bashkëkohore motivuese zbulon përse kurrë nuk duhet të debatoni rreth asaj a keni të drejtë apo jo – ju e dini cila është e vërteta, por gjithashtu, mendimi i të tjerëve fare nuk duhet t’ju interesojë, transmeton KosovaToday.

Siç thotë ai, midis asaj të kesh të drejtë dhe të jesh i përzemërt – gjithmonë zgjidhni të jeni të përzemërt. Ja përse:

Një gjë të cilën është e nevojshme ta mbani në mend është që të liroheni nga nevoja për reputacionin tuaj.

Ekziston një fjali e shkëlqyeshme nga e cila mund të mësoni mjaft në jetë, mbajeni në mend dhe përsëriteni në vete kur ndokush ju kritikon.

Ajo fjali është kështu: Atë që mendoni për mua, nuk është çështje ime. Nuk më intereson e çfarë të gjithë vazhdimisht mendojnë atje apo që janë të preokupuar me atë.

– Gjithashtu, kemi nevojë që të kemi të drejtë. Kam thënë shumë herë me vite të tëra, kur keni zgjedhje – të keni të drejtë apo të jeni të përzemërt, gjithmonë bëhuni i përzemërt. Zgjidhni këtë opsion.

Kur shihni njerëzit që dëshirojnë t’ju mposhtin me argumentin në mënyrë që tjetrin ta fajësojnë, këto vazhdimisht shihet në lidhjet dashurore, nëse mund të pengoni, sepse dikë do ta fajësoni, ju thoni: Çfarë do të ishte e bukur tani të thuhet? Çfarë mund të them në mënyrë që ky person të ndihet mirë?

Të fitojmë apo të kemi të drejtë është diçka që egoja është e sigurt. Ajo që egoja na mëson është që të mbani në mend që të gjithë këtu jemi qenie njerëzore të cilat kanë përvojë shpirtërore.

Është e vërtetë që të gjithë jemi qenie shpirtërore që kemi përvojë njerëzore. Rikujtojani vetes atë që qenia juaj është në botën e shpirtërores. Apo, siç është thënë: Shpirti na jep jetën, pa të trupi ynë është i pavlerë.

Kjo është Egoja, përfundon dr. Wayne Dyer. /KosovaToday/

Loading...
Loading...

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Lexoni dhe mbajeni mend – ia vlen Lexoni dhe mbajeni mend – ia vlenRating: 5.0
To Top