BOTA

“Ndalini ata kafshë”/ Pamje rrëqethëse të kurdëve të prekur nga bombat me fosfor (Fotot)

Mjekët kanë treguar provat horror të duke sugjeruar se ushtria Turke ka përdorur bombat me fosfor kundër kurdëve, të cilat janë të ndaluara që të përdoren.

Pacientët dhe djegiet e tyre të tmerrshme janë një tregues për të pretenduar se nga bombardimet e avionëve turq është hedhur edhe kjo armë kimike e ndaluar.

Duke folur për “The Times”, Dr Abbas Mansouran, 69 vjeç, tha: “Kam parë shumë lëndime të shkaktuara nga sulmet ajrore. Unë e di se si janë plagët e djegies që shkaktohen zakonisht nga sulmet ajrore. Këto janë të ndryshme. Zbulimi i thellë i djegies, format e djegies dhe era janë plotësisht në përputhje me plagët e shkaktuara nga një lëndë djegëse kimike”.

Ndërsa një prej pacientëve, në vështirësi për të folur kërkoi ndalimin e ushtrisë turke, duke u shprehu “Ndalini ata kafshë”.

Pjesa më e madhe e kurdve ndjehen ende të zhgënjyer nga tradhtia, sipas tyre, e SHBA, duke bërë fajtor për këtë situatë edhe Presidentin Donald Trump.

Loading...

Mjekët kanë treguar provat horror të duke sugjeruar se ushtria Turke ka përdorur bombat me fosfor kundër kurdëve, të cilat janë të ndaluara që të përdoren.

Pacientët dhe djegiet e tyre të tmerrshme janë një tregues për të pretenduar se nga bombardimet e avionëve turq është hedhur edhe kjo armë kimike e ndaluar.

Duke folur për “The Times”, Dr Abbas Mansouran, 69 vjeç, tha: “Kam parë shumë lëndime të shkaktuara nga sulmet ajrore. Unë e di se si janë plagët e djegies që shkaktohen zakonisht nga sulmet ajrore. Këto janë të ndryshme. Zbulimi i thellë i djegies, format e djegies dhe era janë plotësisht në përputhje me plagët e shkaktuara nga një lëndë djegëse kimike”.

Ndërsa një prej pacientëve, në vështirësi për të folur kërkoi ndalimin e ushtrisë turke, duke u shprehu “Ndalini ata kafshë”.

Pjesa më e madhe e kurdve ndjehen ende të zhgënjyer nga tradhtia, sipas tyre, e SHBA, duke bërë fajtor për këtë situatë edhe Presidentin Donald Trump.

Loading...
Loading...

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . “Ndalini ata kafshë”/ Pamje rrëqethëse të kurdëve të prekur nga bombat me fosfor (Fotot) “Ndalini ata kafshë”/ Pamje rrëqethëse të kurdëve të prekur nga bombat me fosfor (Fotot)Rating: 5.0
To Top