​Osmani takon presidentin e Kenias, flasin për thellim të marrëdhënieve diplomatike

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, e cila po qëndron në New York ku po mbahet sesioni i 78-të i Asamblesë së Kombeve të Bashkuara, ka zhvilluar një takim me presidentin e Kenias, William Ruto. Në këtë takim, Osmani e ka falënderuar homologun Ruto pas vendimit të Kenias për njohjen e pasaportave të Republikës së Kosovës […] The post ​Osmani takon presidentin e Kenias, flasin për thellim të marrëdhënieve diplomatike first appeared on ATV. The post ​Osmani takon presidentin e Kenias, flasin për thellim të marrëdhënieve diplomatike appeared first on ATV.

​Osmani takon presidentin e Kenias, flasin për thellim të marrëdhënieve diplomatike

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, e cila po qëndron në New York ku po mbahet sesioni i 78-të i Asamblesë së Kombeve të Bashkuara, ka zhvilluar një takim me presidentin e Kenias, William Ruto.

Në këtë takim, Osmani e ka falënderuar homologun Ruto pas vendimit të Kenias për njohjen e pasaportave të Republikës së Kosovës dhe në të njëjtën kohë ka shtruar nevojën e thellimit të marrëdhënieve diplomatike në të mirë të qytetarëve dhe shteteve, thuhet në komunikatën për media.

“Mezi presim ndërmarrjen e hapave të përbashkët që do t`i afrojnë tutje vendet dhe popujt tanë”, ka theksuar Osmani.

Në takim, ndër të tjera u diskutua edhe për mundësinë e bashkëpunimit ekonomik ndërmjet Kosovës dhe Kenias, si dhe nxitjen e shkëmbimeve tregtare dhe ekonomike.

Bëhet e ditur se presidentja Osmani në një pjesë të takimit foli edhe për përkushtimin e Kosovës për zhvillim të qëndrueshëm dhe mundësinë e nismave të përbashkëta në fusha të tilla si energjia e rinovueshme dhe ndryshimet klimatike.

The post ​Osmani takon presidentin e Kenias, flasin për thellim të marrëdhënieve diplomatike first appeared on ATV.

The post ​Osmani takon presidentin e Kenias, flasin për thellim të marrëdhënieve diplomatike appeared first on ATV.