BOTA

Pamje shokuese/ Brenda kryeqytetit më të ndotur në botë, mbyllen shkolla e parqe (Fotot)

Ndotja e ajrit në Nju Dehli dhe qytetet përqark tij, kanë arritur këtë të dielë të 3 nëntorit, nivelin më të lartë për vitin 2019.Autoritetet në kryeqytetin më të ndotur në botë, kanë shpallur emergjencë të shëndetit publik, si dhe kanë urdhëruar mbylljen e shkollave dhe parqeve publike.

Indeksi që mat cilësinë e ajrit, matur që në orën 2 të mëngjesit, ka tejkaluar nivelin 900, kur alarmi shpallet që në nivelin 500. Çdo banor i kryeqytetit indian thith çdo ditë ndotjen e barasvlershme me 50 cigare.

Në Nju Dehli jetojnë 40 milionë banorë, pjesa më e madhe e të cilëve vuajnë nga probleme të mushkërive dhe frymëmarrjes ndërsa gjatë orëve të fundit, autoritetet kanë anuluar mbi 30 fluturime nga aeroporti i Nju Dehlit, për shkak të shikueshmërisë së dobët.Rrugët janë boshatisur pasi pjesa më e madhe e banorëve kanë qëndruar në shtëpi, për të mos ekspozuar veten.

Loading...

Ndotja e ajrit në Nju Dehli dhe qytetet përqark tij, kanë arritur këtë të dielë të 3 nëntorit, nivelin më të lartë për vitin 2019.Autoritetet në kryeqytetin më të ndotur në botë, kanë shpallur emergjencë të shëndetit publik, si dhe kanë urdhëruar mbylljen e shkollave dhe parqeve publike.

Indeksi që mat cilësinë e ajrit, matur që në orën 2 të mëngjesit, ka tejkaluar nivelin 900, kur alarmi shpallet që në nivelin 500. Çdo banor i kryeqytetit indian thith çdo ditë ndotjen e barasvlershme me 50 cigare.

Në Nju Dehli jetojnë 40 milionë banorë, pjesa më e madhe e të cilëve vuajnë nga probleme të mushkërive dhe frymëmarrjes ndërsa gjatë orëve të fundit, autoritetet kanë anuluar mbi 30 fluturime nga aeroporti i Nju Dehlit, për shkak të shikueshmërisë së dobët.Rrugët janë boshatisur pasi pjesa më e madhe e banorëve kanë qëndruar në shtëpi, për të mos ekspozuar veten.

Loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Pamje shokuese/ Brenda kryeqytetit më të ndotur në botë, mbyllen shkolla e parqe (Fotot) Pamje shokuese/ Brenda kryeqytetit më të ndotur në botë, mbyllen shkolla e parqe (Fotot)Rating: 5.0
To Top