BOTA

Pamjet e rralla/ Si u morën peng amerikanët për 444 ditë nga studentët iranianë

Dyzet vjet më parë, më 4 nëntor, 1979, disa studentë iranianë, ndjekës të Ajatollah Ruhollah Khomeinit, kanë sulmuar ambasadën amerikane në Teheran dhe kanë marrë pengje dhjetëra amerikanë.

Në mesin e Revolucionit Islamik, studentët, të mbështetur nga turma të mëdha njerëzish, kanë marrë kontrollin e kompleksit amerikan.

Ata kanë thënë se janë të zemëruar që ish-lideri i vendit, shahu Mohammad Reza Pahlavi, është pranuar në Shtetet e Bashkuara për trajtim të kancerit. Pesëdhjetedy amerikanët janë mbajtur peng për 444 ditë.

Kriza diplomatike ka shkaktuar dëme të mëdha në presidencën e Jimmy Carterit në SHBA dhe marrëdhëniet amerikane-iraniane nuk janë rikuperuar kurrë.

REL

Loading...

Dyzet vjet më parë, më 4 nëntor, 1979, disa studentë iranianë, ndjekës të Ajatollah Ruhollah Khomeinit, kanë sulmuar ambasadën amerikane në Teheran dhe kanë marrë pengje dhjetëra amerikanë.

Në mesin e Revolucionit Islamik, studentët, të mbështetur nga turma të mëdha njerëzish, kanë marrë kontrollin e kompleksit amerikan.

Ata kanë thënë se janë të zemëruar që ish-lideri i vendit, shahu Mohammad Reza Pahlavi, është pranuar në Shtetet e Bashkuara për trajtim të kancerit. Pesëdhjetedy amerikanët janë mbajtur peng për 444 ditë.

Kriza diplomatike ka shkaktuar dëme të mëdha në presidencën e Jimmy Carterit në SHBA dhe marrëdhëniet amerikane-iraniane nuk janë rikuperuar kurrë.

REL

Loading...
Loading...

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Pamjet e rralla/ Si u morën peng amerikanët për 444 ditë nga studentët iranianë Pamjet e rralla/ Si u morën peng amerikanët për 444 ditë nga studentët iranianëRating: 5.0
To Top