Parisienët votojnë në favor të trefishimit të kostove të parkimit për automjetet SUV

Parisienët kanë votuar për të trefishuar kostot e parkimit për automjetet sportive (SUV), pasi qyteti synon të trajtojë ndotjen e ajrit dhe ndryshimin e klimës duke synuar shoferët e pasur në makina të rënda, të mëdha dhe ndotëse. Në një referendum të dielën, i cili u ndoq nga afër nga kryeqytetet e tjera, përfshirë Londrën, […] The post Parisienët votojnë në favor të trefishimit të kostove të parkimit për automjetet SUV appeared first on Albanian Post.

Parisienët votojnë në favor të trefishimit të kostove të parkimit për automjetet SUV

Parisienët kanë votuar për të trefishuar kostot e parkimit për automjetet sportive (SUV), pasi qyteti synon të trajtojë ndotjen e ajrit dhe ndryshimin e klimës duke synuar shoferët e pasur në makina të rënda, të mëdha dhe ndotëse.

Në një referendum të dielën, i cili u ndoq nga afër nga kryeqytetet e tjera, përfshirë Londrën, 54.6% votuan në favor të tarifave speciale të parkimit për SUV-të, sipas rezultateve të përkohshme.

Megjithatë, pjesëmarrja – në rreth 5.7% e votuesve të regjistruar në Paris – ishte më e ulët se sa kishin shpresuar aktivistët e gjelbër.

Tarifat e reja të parkimit mund të hyjnë në fuqi në fillim të shtatorit.

Kostoja e parkimit në rrugë për një makinë SUV ose 4×4 do të rritet në 18 euro në orë në qendër të Parisit dhe 12 euro në orë në pjesën tjetër të qytetit.

Çmimet do të zbatohen për automjetet që peshojnë më shumë se 1.6 ton me motor me djegie ose automjete hibride dhe më shumë se 2 ton për automjetet elektrike.

Lëvizja nuk do të zbatohet për parkimin e banorëve të Parisit.

Emmanuel Grégoire, nënkryetari i bashkisë së Parisit, postoi në X ndërsa votimi filloi: “Më të rënda, më të rrezikshme, më ndotëse … SUV-të janë një fatkeqësi mjedisore”.

Vitin e kaluar, Parisi mbajti një votim të ngjashëm nëse do të ndalonte skuterët elektrikë me qira dhe më pas u bë kryeqyteti i parë evropian që e bëri këtë.

Pjesëmarrja në atë votim – 103 mijë njerëz, rreth 7% e votuesve të regjistruar – ishte më e lartë se sa për votën për SUV-të.

Parisi për vite me radhë ka rritur presionin mbi shoferët duke rritur kostot e parkimit dhe duke ndaluar gradualisht automjetet me naftë, ndërsa ka zgjeruar rrjetin e korsive të biçikletave në kryeqytetin e mbipopulluar.

Qyteti ka reduktuar numrin e hapësirave të parkimit në rrugë në mënyrë që shoferët të përdorin parkimin nëntokësor.

Kishte një rritje prej 71% në përdorimin e biçikletave midis fundit të bllokimeve për Covid dhe vitit 2023, tha bashkia e qytetit.

Përgjegjës për transportin në qytet, David Belliard,  tha se rreth 10% e automjeteve në Paris do të goditeshin nga tarifat më të larta të parkimit, të cilat mund të sjellin deri në 35 milionë euro për qytetin çdo vit.

Christophe Béchu, ministri i mjedisit i Francës, Christophe Béchu, tha se tarifa shtesë për SUV përbën “një lloj ambientalizmi ndëshkues” – edhe nëse drejtuesit duhet të zgjedhin automjete më të lehta.

The post Parisienët votojnë në favor të trefishimit të kostove të parkimit për automjetet SUV appeared first on Albanian Post.