VIDEO

Pas dyerve të haremit, shikoni si jetojnë gratë në Arabi

Pas dyerve të haremit, shikoni si jetojnë gratë në Arabi
Loading...

Gjysma e martesave në vendet arabe janë ende të rregulluara sipas vullnetit të prindërve. Dhe shumica e njerëzve mendojnë se askush nuk kërkon mendimin e vajzës. Në fakt, nëse nusja e ardhshme nuk i pëlqen dhëndërit, ajo mund të refuzojë propozimin e tij.

Nënshkrimi i kontratës së  martesës është i detyrueshëm . Ndryshe nga pjesa tjetër e botës, është një rregull i detyrueshëm në vendet arabe. Gratë arabe rrallë martohen me burra nga fetë e tjera, sepse ata mund të dëbohen nga vendi i tyre për një martesë të tillë. Burrat kanë më shumë privilegje në këtë situatë dhe lejohen të martohen me vajzat krishtere dhe hebreje. Por në këtë rast, vajza nuk do të marrë shtetësinë dhe fëmijët do të qëndrojnë me babain e tyre nëse ata do të divorcohen.

Mosha për t’u martuar. Në shumicën e vendeve arabe ekziston një moshë minimale për femrat dhe nuset, e cila është 18 vjeç. Për shembull, qytetarët e Tunizisë mund të martohen në moshën 18 vjeç  sipas ligjit, por mosha mesatare e nuseve është 25 dhe dhëndërit janë 30 vjeç. Megjithatë, në disa vende në zhvillim, martesat e hershme janë ende të njohura. Për shembull, në Arabinë Saudite dhe Jemen, shumica e vajzave martohen para moshës 18 vjeçare, transmeton KosovaToday.

Pas dyerve të haremit, shikoni si jetojnë gratë në Arabi

Loading...
Loading...

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Pas dyerve të haremit, shikoni si jetojnë gratë në Arabi Pas dyerve të haremit, shikoni si jetojnë gratë në ArabiRating: 5.0
To Top