SHQIPERIA

Pas tërmetit të 21 shtatorit, Qeveria del me vendim: Do verifikohen objektet mbi 50-vjeçare

Pas dëmeve të shkaktuara nga tërmeti i 21 shtatorit, Qeveria ka bërë gati projektligjin për ndërtimin dhe riparimin e ndërtesave të dëmtuara.
Nisur nga ky projektligj parashikohet të bëhet verifikimi në mënyrë periodike nga Instituti i Ndërtimit, në objektet, të cilat kanë mbi 50 vjet që janë ndërtuar. Gjithashtu, do të propozohen masa shtesë në rast të mosplotësimit të kërkesave me qëllim garantimin e sigurisë së tyre.
Projektligji parashikon se oponenca teknike për projektet e ndërtimit me vlerë të preventuar së paku 100 milionë lekë, dhe objektet me akses publik do të kryhet nga institutet shtetërore ose entet e tjera, të përcaktuara nga ministria.

Loading...

Pas dëmeve të shkaktuara nga tërmeti i 21 shtatorit, Qeveria ka bërë gati projektligjin për ndërtimin dhe riparimin e ndërtesave të dëmtuara.

Nisur nga ky projektligj parashikohet të bëhet verifikimi në mënyrë periodike nga Instituti i Ndërtimit, në objektet, të cilat kanë mbi 50 vjet që janë ndërtuar. Gjithashtu, do të propozohen masa shtesë në rast të mosplotësimit të kërkesave me qëllim garantimin e sigurisë së tyre.

Projektligji parashikon se oponenca teknike për projektet e ndërtimit me vlerë të preventuar së paku 100 milionë lekë, dhe objektet me akses publik do të kryhet nga institutet shtetërore ose entet e tjera, të përcaktuara nga ministria.

Loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Pas tërmetit të 21 shtatorit, Qeveria del me vendim: Do verifikohen objektet mbi 50-vjeçare Pas tërmetit të 21 shtatorit, Qeveria del me vendim: Do verifikohen objektet mbi 50-vjeçareRating: 5.0
To Top