SHQIPERIA

“Përbindëshi bërthamor” i ushtrisë amerikane, 43 miliardë dollarë dhe 12 vjet për t’u ndërtuar (Fotot)

Manovrat e saj duken ato të një motoskafi gjigant, por në të vërtetë kemi të bëjmë me diçka tërësisht ndryshe. USS Gerald Ford është aeroplanmbajtësja më e re e flotës detare amerikane, dhe padyshim një nga mjetet e saj më të rëndësishme për të treguar superioritetin në ujërat e globit.
Për ta ndërtuar janë nevojitur rreth 12 vjet dhe 43 miliardë dollarë, por tashmë anija që peshon 100 mijë tonelata dhe ka një gjatësi 337 metrash, është gatshme për misionet e caktuara nga Pentagoni.
Dimensionet e saj mund të përballohen vetëm nga dy reaktorë bërthamorë, që e bëjnë të lundrojë me shpejtësi relativisht të mahnitshme (deri në 60 km në orë), dhe mund të mbajë 90 aeroplanë luftarakë si dhe një ekuipazh që i afrohet 5 mijë ushtarakëve.

Loading...

Manovrat e saj duken ato të një motoskafi gjigant, por në të vërtetë kemi të bëjmë me diçka tërësisht ndryshe. USS Gerald Ford është aeroplanmbajtësja më e re e flotës detare amerikane, dhe padyshim një nga mjetet e saj më të rëndësishme për të treguar superioritetin në ujërat e globit.

Për ta ndërtuar janë nevojitur rreth 12 vjet dhe 43 miliardë dollarë, por tashmë anija që peshon 100 mijë tonelata dhe ka një gjatësi 337 metrash, është gatshme për misionet e caktuara nga Pentagoni.

Dimensionet e saj mund të përballohen vetëm nga dy reaktorë bërthamorë, që e bëjnë të lundrojë me shpejtësi relativisht të mahnitshme (deri në 60 km në orë), dhe mund të mbajë 90 aeroplanë luftarakë si dhe një ekuipazh që i afrohet 5 mijë ushtarakëve.

Loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . “Përbindëshi bërthamor” i ushtrisë amerikane, 43 miliardë dollarë dhe 12 vjet për t’u ndërtuar (Fotot) “Përbindëshi bërthamor” i ushtrisë amerikane, 43 miliardë dollarë dhe 12 vjet për t’u ndërtuar (Fotot)Rating: 5.0
To Top