Pse Gen Z mendon se po plaken shpejt?

Çdo brez përfundimisht arrin kulmin kur ata kuptojnë se po plaken, por me sa duket Gen Z po e arrin atë moment historik shumë më herët se shumica. Të rinjtë e lindur midis 1997 dhe 2012 po fitojnë një reputacion për t’u dukur më të rritur sesa mosha e tyre. Si mund të duket i […] The post Pse Gen Z mendon se po plaken shpejt? appeared first on Konica.al.

Pse Gen Z mendon se po plaken shpejt?

Çdo brez përfundimisht arrin kulmin kur ata kuptojnë se po plaken, por me sa duket Gen Z po e arrin atë moment historik shumë më herët se shumica. Të rinjtë e lindur midis 1997 dhe 2012 po fitojnë një reputacion për t’u dukur më të rritur sesa mosha e tyre.

Si mund të duket i vjetër dikush që është më i ri se 27 vjeç, mund të pyesni? Sipas një mjeku kozmetik , të rinjtë po angazhohen para kohe në ndërhyrje kundër plakjes si fillerat dhe botoks, gjë që për ironi po i bën ata të “plaken” më shpejt. Një tjetër fajtor mund të jetë se pirja e duhanit dhe vapes kanë pushtuar Gen Z në një mënyrë që paraardhësit e tyre Millenials në përgjithësi arritën ta shmangnin.

Pse Gen Z mendon se po plaken shpejt?

Sipas Jordan Howlett, i njohur më mirë si Jordan Stallion në TikTok , është “kryesisht për shkak të stresit.

Howlett është në moshën 26-vjeçare, por ai tregon se shpesh ngatërrohet me dyfishin e moshës së tij.

“Ne jetojmë në një kohë tani ku Millenials duken shumë më të rinj për moshën e tyre ndërsa Gen Z duket shumë më të vjetër. Nëse nuk më besoni, unë jam Gen Z dhe askush nuk më beson”.

Hoëlett shpjegon se njerëzit ngatërrojnë nënën për motrën e tij më të vogël dhe se kur ai thotë se do të rrijë me familjen e tij, njerëzit supozojnë se ai nënkupton fëmijët e tij.

“Unë nuk kam fëmijë,” thotë ai. “Po flas për prindërit e mi, unë jam ende fëmija.”

The post Pse Gen Z mendon se po plaken shpejt? appeared first on Konica.al.