Pse partnerët toksikë nuk mund të qëndrojnë larg njëri-tjetrit

Ju mungojnë ato momente lumturie E dini për çfarë po flas – ato momente kur gjithçka është e mrekullueshme. Ndoshta është të shikosh fëmijët duke hapur dhuratat e tyre të Krishtlindjeve, duke u bashkuar kundër vjehrrave të vështira ose thjesht duke shijuar një muzg së bashku. Ato momente ju kthejnë në vendin ku ishit në […]

Pse partnerët toksikë nuk mund të qëndrojnë larg njëri-tjetrit

Ju mungojnë ato momente lumturie

E dini për çfarë po flas – ato momente kur gjithçka është e mrekullueshme. Ndoshta është të shikosh fëmijët duke hapur dhuratat e tyre të Krishtlindjeve, duke u bashkuar kundër vjehrrave të vështira ose thjesht duke shijuar një muzg së bashku. Ato momente ju kthejnë në vendin ku ishit në fillim të marrëdhënies tuaj kur ishit ekip dhe e donit njëri-tjetrin. Ato momente janë shumë të fuqishme.]

Nuk doni të dorëzoheni

Unë e dëgjoj këtë nga shumë klientë të mi: “Unë nuk jam largues”. Dhe mund ta vlerësoj këtë. Askush nuk dëshiron të heqë dorë nga asgjë, veçanërisht nga diçka aq e rëndësishme sa një marrëdhënie. Pra, ata vazhdojnë të besojnë se ndoshta edhe me forcë të plotë të vullnetit, nëse nuk dorëzohen, gjithçka do të jetë mirë. Ajo që unë u them klientëve të mi është se të dy partnerët në një marrëdhënie duhet të luftojnë për të mbajtur marrëdhënien – kjo nuk është një përpjekje e njëanshme

Frika nga dhimbja

Shumë njerëz nuk e kuptojnë se një nga arsyet që ata nuk bëjnë ndryshime – qoftë largimi nga një marrëdhënie, shpërngulja në një qytet tjetër ose ndryshimi i punës – është sepse kanë frikë nga ndjenja e dhimbjes që mund të rezultojë. Trupat tanë janë të lidhur për të shmangur dhe frikësuar dhimbjen – është çështje mbijetese për ta bërë këtë. Pra, kur përballeni me diçka potencialisht të dhimbshme, si humbja e një marrëdhënieje, ju mbylleni.

Truri ynë bën gjithçka që mundet për të ndaluar dhimbjen të vijë. Mendoni se ku jeni tani. A është koka juaj plot me të gjitha llojet e mendimeve konkurruese? “A qëndroj apo do të shkoj? Çfarë ndodh nëse e bëj? A do të jem më i dashur ndonjëherë? Po fëmijët?” Mendimet shkojnë rrotull e rrotull, dhe ju jeni të rraskapitur dhe mbeteni duke kërkuar në internet për përgjigje.

Linku:https://www.healthline.com/health/toxic-relationship

Foto:Freepik.com