Sa kohë i duhet trurit që të këndellet nga alkooli?

Ju do të mendoni mirë për gotën e ardhshme pas këtyre fakteve Konsumimi i tepërt i alkoolit rrit rrezikun e disa problemeve të lidhura me trurin si demenca, goditjet në tru dhe depresioni, tregojnë studimet. Hulumtimet e reja kanë treguar se sa kohë i duhet trurit për të rikuperuar dëmet e shkaktuara nga alkooli – […] The post Sa kohë i duhet trurit që të këndellet nga alkooli? appeared first on Telegrafi.

Sa kohë i duhet trurit që të këndellet nga alkooli?

Ju do të mendoni mirë për gotën e ardhshme pas këtyre fakteve

Konsumimi i tepërt i alkoolit rrit rrezikun e disa problemeve të lidhura me trurin si demenca, goditjet në tru dhe depresioni, tregojnë studimet.

Hulumtimet e reja kanë treguar se sa kohë i duhet trurit për të rikuperuar dëmet e shkaktuara nga alkooli – është rreth muaj.

Shkencëtarët nga Universiteti Stanford zbuluan se trurit i duhen 7.3 muaj për t’u rikuperuar. Gjatë asaj periudhe, alkoolistët që kanë ndaluar së piri kanë rifituar trashësinë e përgjithshme të trurit, zbuluan studiuesit, transmeton Telegrafi.

– Këto rezultate mbështesin efektet adaptuese dhe të dobishme të këndelljes së qëndrueshme në rikuperimin strukturor të trurit – thuhet në studim.

Studimi, i botuar në revistën “Science Direct”, trajtoi ndikimin e maturisë në trurin e alkoolistëve. Ata u kërkuan 133 njerëzve – 88 prej tyre alkoolikë – të ndalonin së piri dhe analizuan trurin e tyre për të parë se si ndikon kjo tek ata.

Pas shtatë muajsh, trashësia e korteksit cerebral u përmirësua ndjeshëm në shumicën e njerëzve me varësi nga alkooli. Shkencëtarët thanë se kjo sugjeron që truri mund të riparojë dhe rigjenerojë strukturën e tij kur alkooli nuk është më një faktor.

Megjithatë, ata paralajmëruan se studimi u krye në një numër të vogël njerëzish dhe se duhet bërë më shumë kërkime për të konfirmuar gjetjet pozitive. /Telegrafi/

The post Sa kohë i duhet trurit që të këndellet nga alkooli? appeared first on Telegrafi.