Shqipëri, mes zjarrit votohet në parim projektbuxheti për vitin 2024

Deputetët e opozitës në Shqipëri edhe këtë të hënë ishin përgatitur të bllokonin punimet e seancës plenare ku do të votohej projektbuxheti për vitin 2024. Të hënën, kishte trupa të shtuar të mbrojtjes në hyrje të Kuvendit, të cilët kontrolluan deputetët para se të futen në sallë, ndërsa brenda ambienteve nuk e kanë lejuar ish-kryeministrin […] The post Shqipëri, mes zjarrit votohet në parim projektbuxheti për vitin 2024 first appeared on ATV. The post Shqipëri, mes zjarrit votohet në parim projektbuxheti për vitin 2024 appeared first on ATV.

Shqipëri, mes zjarrit votohet në parim projektbuxheti për vitin 2024

Deputetët e opozitës në Shqipëri edhe këtë të hënë ishin përgatitur të bllokonin punimet e seancës plenare ku do të votohej projektbuxheti për vitin 2024.

Të hënën, kishte trupa të shtuar të mbrojtjes në hyrje të Kuvendit, të cilët kontrolluan deputetët para se të futen në sallë, ndërsa brenda ambienteve nuk e kanë lejuar ish-kryeministrin të zërë vend në foltore.

Kjo gjë bëri që deputetët e Opozitës të përplasen fizikisht me truprojat.

Mirëpo, as kontrollet e shtuara në hyrje të Kuvendit nuk i ndaluan deputetët e opozitës t’i merrnin edhe këtë seancë tymuesit, të cilët i ndezën në nisje të seancës plenare.

E njëri prej tymuesve ka shpërthyer në flakë.

Mirëpo, pas reagimit të shpejtë të gardës, ai u fik.

Pas situatës së krijuar, mes tymit e flakës, mazhoranca miratoi me 78 vota pro, pa diskutime miratoi në parim projektbuxhetin për vitin 2024 brenda 5 minutave.

I pranishëm në seancë ishte dhe kryeministri Edi Rama, i cili nuk e mori fjalën, por mori pjesë në votimin e projektbuxhetit.

Pasi votuan, ministrat, deputetët e më pas edhe gazetarët janë larguar menjëherë nga salla, duke bërë kështu që edhe seanca të mbyllej.

Për tensionet e krijuara në Kuvend, kryeministri Rama shkori në platformën X.

Rama shkroi se opozita ka futur fjalorin dhe sjelljet e rrugës në politikë.

Sipas tij, deputetët demokratë janë kapur nga Berisha dhe derisa ai t’i “lëshojë”, ata do të vazhdojnë të “shkërmoqen”.

Buxheti për vitin 2024 në Shqipëri do jetë mbi 7 miliardë euro. /atvlive.tv

The post Shqipëri, mes zjarrit votohet në parim projektbuxheti për vitin 2024 first appeared on ATV.

The post Shqipëri, mes zjarrit votohet në parim projektbuxheti për vitin 2024 appeared first on ATV.