SHQIPERIA

Sistemi zgjedhor/ Analistët në Open: Listat e mbyllura, qëllim i Ramës dhe i Bashës

Kreshnik Spahiu ironizoi sistemin me lista të mbyllura në “Open” në Top Channel. Spahiu tha se vendet e BE-së dhe SHBA nuk e kanë këtë sistem zgjedhor.
“Këtë sistem e kanë vetëm 4 vende në Afrikë dhe Arabi, të gjitha vendet e BE-së dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë sistemin me lista të hapura ose sistemin mazhoritar.”
“Pastaj këtu votat t’i numëron Basha dhe Ramën. Në qoftë se Albin Kurti do kandidonte në Shqipëri as votën e tij s’do ta gjente, sepse votat e Vetëvendosjes do t’i numëronte Basha me Ramën. Ne as me Kosovën nuk krahasohemi. Në Kosovë, Vetëvendosja numëron votat e veta”, tha Spahiu.
Ndërsa opinionistët e tjerë ndanë thuajse të njëjtin qëndrim, sipas të cilit opozita kërkon të ketë pushtet mbi kandidatët dhe hapësira që krijohet lë shkak për abuzime, blerje votash e për pasojë qytetarët nuk ushtrojnë dot as të drejtën më elementare të demokracisë; atë të votimit të lirë.

Loading...

Kreshnik Spahiu ironizoi sistemin me lista të mbyllura në “Open” në Top Channel. Spahiu tha se vendet e BE-së dhe SHBA nuk e kanë këtë sistem zgjedhor.

“Këtë sistem e kanë vetëm 4 vende në Afrikë dhe Arabi, të gjitha vendet e BE-së dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë sistemin me lista të hapura ose sistemin mazhoritar.”

“Pastaj këtu votat t’i numëron Basha dhe Ramën. Në qoftë se Albin Kurti do kandidonte në Shqipëri as votën e tij s’do ta gjente, sepse votat e Vetëvendosjes do t’i numëronte Basha me Ramën. Ne as me Kosovën nuk krahasohemi. Në Kosovë, Vetëvendosja numëron votat e veta”, tha Spahiu.

Ndërsa opinionistët e tjerë ndanë thuajse të njëjtin qëndrim, sipas të cilit opozita kërkon të ketë pushtet mbi kandidatët dhe hapësira që krijohet lë shkak për abuzime, blerje votash e për pasojë qytetarët nuk ushtrojnë dot as të drejtën më elementare të demokracisë; atë të votimit të lirë.

Loading...
Loading...

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Sistemi zgjedhor/ Analistët në Open: Listat e mbyllura, qëllim i Ramës dhe i Bashës Sistemi zgjedhor/ Analistët në Open: Listat e mbyllura, qëllim i Ramës dhe i BashësRating: 5.0
To Top