BOTA

Suedia e qetë? Sulmet me bomba arrijnë nivel të paprecedent!

Skuadra kombëtare e çaktivizimit të bombave në Suedi është thirrur në 30 shpërthime gjatë dy muajve të fundit dhe 100 deri më tani këtë vit, më shumë se dyfishi i numrit i regjistruar në të njëjtën periudhë në 2018. Ky fenomen vjen në kohën kur është shtuar ndjeshëm shqetësimi mbi nivelet e dhunës nga bandat kriminale. Policia arrestoi tre persona gjatë fundjavës pas një shpërthimi në një bllok apartamentesh në qytetin jugor të Malmös paraditen e së premtes.

Shpërthimi shkatërroi derën kryesore të ndërtesës dhe dritaret, e dëmtoi edhe nivelin e hyrjes. Brenda 24 orësh, ai do të pasohej nga dy të tjerë, njoftuan media lokale, e ka pasur edhe shkatërrime që kanë shënjestruar makina e kanë dëmtuar prona në Växjö, 204 km në veri-lindje të Malmös, dhe Landvetterit, jashtë Gothenburgut në bregdetin perëndimor të vendit.

“Ka 10 milion njerëz në Suedi dhe unë nuk kam gjetur ekuivalentin e këtij niveli shpërthimesh në ndonjë vend të industrializuar,” i tha radiotelevizionit publik SVT Ylva Eh..

Loading...

Skuadra kombëtare e çaktivizimit të bombave në Suedi është thirrur në 30 shpërthime gjatë dy muajve të fundit dhe 100 deri më tani këtë vit, më shumë se dyfishi i numrit i regjistruar në të njëjtën periudhë në 2018. Ky fenomen vjen në kohën kur është shtuar ndjeshëm shqetësimi mbi nivelet e dhunës nga bandat kriminale. Policia arrestoi tre persona gjatë fundjavës pas një shpërthimi në një bllok apartamentesh në qytetin jugor të Malmös paraditen e së premtes.

Shpërthimi shkatërroi derën kryesore të ndërtesës dhe dritaret, e dëmtoi edhe nivelin e hyrjes. Brenda 24 orësh, ai do të pasohej nga dy të tjerë, njoftuan media lokale, e ka pasur edhe shkatërrime që kanë shënjestruar makina e kanë dëmtuar prona në Växjö, 204 km në veri-lindje të Malmös, dhe Landvetterit, jashtë Gothenburgut në bregdetin perëndimor të vendit.

“Ka 10 milion njerëz në Suedi dhe unë nuk kam gjetur ekuivalentin e këtij niveli shpërthimesh në ndonjë vend të industrializuar,” i tha radiotelevizionit publik SVT Ylva Ehrlin, një analiste me skuadrën e bombave.

Shumica e bombave javë vendosur në qytete të mëdha, 19 kanë shpërthyer vetëm në Stokholm këtë vit, thotë The Guardian. Edhe pse deri tani askush nuk ka vdekur, autoritetet shprehen se rreziku që këto episode të shkaktojnë viktima, mbetet i madh. Ekspertët besojnë se qëllimi kryesor tyre është frikësimi i bandave rivale.

Loading...
Loading...

Most Popular

Loading...
Kosova Today News Reviewed by Kosova News on . Suedia e qetë? Sulmet me bomba arrijnë nivel të paprecedent! Suedia e qetë? Sulmet me bomba arrijnë nivel të paprecedent!Rating: 5.0
To Top